Projecte Lingüístic

Espai migdia (Servei de menjador)

L’espai migdia és un espai educatiu que inclou el servei de menjador, amb un treball en l'adquisició d'hàbits alimentaris i autonomia de l'alumnat, complementat amb un programa d'activitats lúdiques anteriors i posteriors a l'àpat.
Escola sempre ha ofert el servei de cuina amb elaboració pròpia. En l’actualitat disposem de dos menjadors, un per a l’alumnat de P3, P4 i P5 i un altre per a la resta d’alumnes.

Els menús diaris que s’elaboren són equilibrats i es basen en la dieta mediterrània. En la mesura del possible es procura que els productes siguin frescos, de temporada i de proximitat. L’alumnat amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són atesos amb una dieta personalitzada i adaptada a les seves necessitats.

L’espai i el moment del menjador són molt importants durant el període de formació de l’alumnat, ja que permeten una millor convivència escolar i una important incidència educativa. L’Escola considera el menjador com un espai educatiu més que permet conèixer i treballar tot allò relacionat amb els àpats, com ara l’educació de les bones maneres a taula o dels hàbits alimentaris.

L’estona de després de dinar es complementa, segons l’etapa, amb activitats diverses. A Educació Infantil la migdiada i la sala de jocs són les activitats més destacades. A Primària i Secundària l’alumnat pot anar a l’aula d’estudi o es pot realitzar activitats extraescolars com la llengua anglesa o la programació i la robòtica. Totes les activitats són guiades per mestres de cada etapa.